Vi söker fler medarbetare: AI-projektledare

Vill du också hjälpa svensk industri att bli resurseffektivare och mer datadriven? Ledai söker nu fler konsulter till affärsområdet Datastrategi & Innovation med AI.

 

Våra kunder har stort och ökande behov av att spara energi, såväl el som bränslen och råvaruanvändning. Ledai erbjuder lösningar som i första hand trimmar kundens befintliga anläggning med hjälp av mjukvara och optimering. Vi använder metoder från Lean Production, Six Sigma och Machine Learning (AI) för att identifiera energisnålare driftlägen och spara material. Bra för miljön och bra för lönsamheten.

 

Ledai arbetar i hela kedjan från att identifiera behov/förbättringar ur kundens affärsmål,

anläggning, maskinpark och produktionsdata, till en driftsatt lösning, som kan vara med eller utan nyutvecklad mjukvara.

 

Om jobbet

Vi söker dig som vill arbeta som konsult tillsammans med kunder och våra utvecklare i rollen som vår lösningsledare.
Du kommer att arbeta med projektledning och analys av kundernas befintliga system och vi vill gärna att du även tar en aktiv roll i vår sälj- och marknadsföring. Det är viktigt att du trivs i grupper och är intresserad av både de mänskliga relationerna och av tekniken eftersom du bygger team i varje uppdrag och coachar teamet till bra lösningar.

 

 

På Ledai arbetar vi både med klassiska datadrivna metoder som SixSigma och moderna verktygslådor som R, TensorFlow, XGBoost och tillhörande molntjänster. Vi är särskilt intresserade av dig som är både erfaren inom Lean production och har lett IT-projekt i
industrimiljö nära produktionen, gärna med hjälp utav agila metoder (scrum).

 

Kundens behov/problem analyseras med intervjuer av kundens personal,  lödesbeskrivningar, beräkningar och machine learning. I många fall kan behovet lösas  genom att ge befintliga styrsystemet bättre börvärden. Där tar vi fram mjukvara, ofta Pythonkod med några AI-modeller som vi driftsätter och underhåller.

 

Våra kunder finns i första hand inom branscherna pappersindustri, gruv- (kalk mm), sågverk-, life science och kommersiella fastigheter.

 

Arbetet utförs efter kundens önskemål vilket kan vara helt eller delvis hos kund eller från Ledais kontor centralt i Västerås. Självklart även möjlighet att arbeta hemifrån. Jobbet innebär resor till kund beroende på projekts komplexitet och fas och du bör därför ha möjlighet att resa vid behov. Vi vill vara din bästa arbetsplats och värnar såklart om en sund balans mellan din karriär och familj & vänner

 

Din kompetens

Utbildning: Ingenjör, civilingenjör eller systemvetare (kandidatexamen eller högre)

Kompetenser: Projektledning. Lean production.

Erfarenhet från pappersbruk och dess produktionsprocesser är meriterande

Agile Scrum Master är meriterande

Språk: Svenska och engelska i tal och skrift

Körkort: B (personbil)

 

 

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att göra skillnad på riktigt för att spara el, bränsle, råmaterial och minska utsläpp. Du kommer att arbeta med den senaste AI tekniken i samarbete med kunder och forskare. Du utvecklar och utvecklas tillsammans med engagerade och duktiga kollegor och kunder. Vi är ett ungt företag, grundat 2020 och du blir förstås en viktig lagspelare och är med och formar Ledai.

 

Arbetet ger dig flexibla möjligheter och inspiration till att du ska få utvecklas inom hela vårt erbjudande: Ledarskap, Datastrategi och Innovation med AI.

 

 

Tjänstgöringsort: Västerås eller enligt överenskommelse

Ersättning: Fast månadslön, bonus, tjänstepension

 

 

Vi arbetar löpande med ansökningar och vi hoppas på din ansökan så snart som möjligt.

 

Välkommen att höra av dig om du har frågor, Thomas Nilsson 010-17 90 400.

 

Maila din ansökan till jobs@ledai.se. Läs mer om oss och våra kunder på www.ledai.se

 

Dela artikeln 

Facebook
Twitter
LinkedIn