Pappersbruket Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors tar hjälp av Ledai för att hitta energibesparingar

Pappersbruket Ahlstrom-Munksjö i Billingsfors tar hjälp av Ledai för att hitta energibesparingar. Vi har högsta produktion i fabriken och ser över vår energianvändning i mesaugnen där vi återvinner kalk från massaprocessen, säger Christian Malmberg, linjechef för kraft och återvinning i massabruket i Billingsfors. Vi vill förstå när ugnen körs optimalt, vid vilka flöden, temperaturer med mera för att kunna lägga oss där och få en så effektiv process som möjligt.

Ledai-teamet @Thomas Nilsson och @Leif Andersson är med och analyserar och tar fram modeller för beräkningar av effektiviteten och hur den kan trimmas. Vi har goda erfarenheter från optimering av sådana ugnar i andra anläggningar och i ett första steg har vi med statistiska metoder ringat in några intressanta arbetspunkter, säger Thomas. Just nu loggas effektiviteten under en period om ett par månader för att få bredare underlag.

Ledai AB erbjuder resultatsäkra konsulter till ett relationsorienterat och ansvarsfullt samarbete med er. Vi hjälper tillverkningsindustrin till bättre processer ofta med lean & six sigma, men även med programkod för att trimma driften via styrsystem och PLC. Vårt erbjudande är inom Ledarskap, Datastrategi och Innovation med AI.

Dela artikeln 

Facebook
Twitter
LinkedIn